ПРО СПЕЦІАЛЬНІСТЬ

Спеціальність: 121 « Інженерія програмного забезпечення»

Термін навчання: 3 роки 10 місяців (денна, на основі Базового загальної середньої освіти)

Підготовка студентів виконується цикловою комісією “Програмної інженерії та економіки (Інтернет-маркетингу)”

«Інженерія програмного забезпечення» є не лише  перспективною, але й надзвичайно затребуваною професією сьогодення. Коло вирішуваних задач цієї спеціальності є таким: розробка математичних моделей та алгоритмів для інтелектуальних проектів; створення та супровід такого програмного забезпечення, що здатне у заданий термін, без витрат зайвих ресурсів, досягти необхідних показників ефективності інтелектуальної системи; оволодіння навичками роботи з нейронними мережами; проведення інтелектуального та системного аналізу баз даних тощо.

Коледж здійснює підготовку молодших фахових бакалаврів за спеціальністю  121 «Інженерія програмного забезпечення», які: добре володіють сучасними мовами програмування, вміють розробляти сучасні веб-сайти та мобільні додатки, комп’ютерні ігри та інші програмні продукти.

ПРО НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС

Студенти-програмісти вивчають процеси аналізу, проектування, оцінювання вартості, тестування, верифікації, супроводу та технології розробки програмного забезпечення.

Змістовною базою щодо оволодіння спеціальністю 121  «Інженерія програмного забезпечення» є нормативні (обов’язкові) та варіативні (вибіркові) навчальні дисципліни.

Студенти-програмісти коледжу опановують, формують уміння та отримують практичні навички різноманітного інструментарію та технологій щодо розробки програмного забезпечення. А саме вивчають:

  • математичні основи програмування;
  • алгоритми та структури даних;
  • сучасні мови програмування загального призначення та Web-розробки (С/С++, C#, Java, Python, HTML, XML, JavaScript, PHP та ін.)
  • технології мови і засоби проектування, моделювання та програмної інженерії (UML, Case-засоби та ін.);
  • системи керування базами даних (MySQL, Microsoft SQL Server, Google Firebase) і мови запитів до баз даних (SQL, Transact-SQL);
  • операційні системи (Windows, Linux (Android, Ubuntu), IOS);
  • основи організації комп’ютерних мереж;
  • технології захисту інформації;
  • інші інструменти та технології, що є необхідними для роботи за фахом.

ПРО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВИПУСКНИКІВ

Випускники-програмісти коледжу отримують робочі місця у сфері інформаційних технологій та розробки програмного забезпечення на посадах: розробник програмного забезпечення, розробник і адміністратор баз даних, ІТ-архітектор, системний адміністратор, менеджер програмного проекту, спеціаліст з якості програмного забезпечення, тестувальник тощо.

ПРО НОВІ ОСВІТНІ ПРОГРАМИ

РОЗРОБКА ІГОР ТА ІНТЕРАКТИВНИХ МЕДІА

Дисципліни цієї освітньої програми спрямовані на отримання необхідних теоретичних знань, вмінь та практичних навичок щодо виконання функцій розробника ігор, графічного дизайнера ігор, менеджера ігрових проектів тощо. Студентами вивчаються ігрова та мультимедійна галузь, інструментальні засоби та технології розробки програмних комп’ютерних і мобільних ігор, комп’ютерної графіки, Game-дизайну, відеомонтажу, 3D-моделювання, обробки і аналізу аудіо та музичного матеріалу, штучного інтелекту.

РОЗРОБКА МОБІЛЬНИХ ДОДАТКІВ

Поряд із вивченням дисциплін інженерії програмного забезпечення вивчається також архітектура комп’ютерних систем, мережеві сервіси, хмарні технології. Фахівці даного профілю, спеціалізуючись у сфері програмної інженерії, займаються широким колом питань: студенти в процесі навчання здобувають фундаментальні знання та навички для проектування і реалізації програмних систем, баз даних, пристроїв Інтернету речей, систем штучного інтелекту та мобільних додатків різноманітного функціонального призначення.

WEB-ТЕХНОЛОГІЇ ТА WEB-ДИЗАЙН

 

Підготовка фахівців, які беруть участь у реалізації всіх етапів створення різноманітних Web-ресурсів, додатків і платформ будь-якого рівня складності. Вивчаються дисципліни, що забезпечують можливості розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми в області Web-технологій, які потребують застосування теорій та методів інформаційних систем та технологій, а також творчого та креативного підходу з Web-дизайну.

Більш ніж 800 студентів вже навчаються в ОФККТ

Стань частиною Одеського фахового коледжу комп’ютерних технологій та отримай свою майбутню професію